Opis
Lan je jedna od najstarijih kulturnih biljaka koje su koristili još u kamenom dobu, a koristili su i njegovo vrijedno ulje i brašno za prehranu. Bilo je sastavni dio drevnih prehrambenih navika i vjerskih običaja mnogih naroda, a smatralo se i ljekovitim biljem.
Za proizvodnju lanenog brašna, hladnim prešanjem dobivaju se vrijedna ulja iz lanenih sjemenki, a preostale lanene pelete melju se u brašno visokokvalitetnim mljevenicama. Laneno brašno također je bogato vrijednim vlaknima, omega-3 masnim kiselinama, proteinima, mineralima i elementima u tragovima, vitaminima. Sadržaj ugljikohidrata je vrlo nizak (9 g / 100 g), a ugljikohidrati se apsorbiraju sporo, pa se može koristiti u dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata ili dijetama od 160 grama.
Preporuka za upotrebu lanenog brašna
Laneno brašno može se koristiti pomiješano s bijelim brašnom ili drugim reformskim brašnima za pripremu bezglutenskog, low carb i paleo kruha, peciva, kolača, pizze, muffina itd. Sastojak je neophodan u veganskoj i bezjajnoj kuhinji jer pomaže u formiranju strukture tijesta bez jaja.
Neto težina: 500 g
Sastojci: laneno brašno
Podrijetlo: EU
Napominjemo da je sirovina za proizvod temeljno bez glutena, ali pakiranje se ne vrši u potpuno bezglutenskim pogonima, pa može doći do kontaminacije glutena.
Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:
- Energija: 1651 kJ / 393 kcal
- Masti: 12,6 g
- od kojih zasićene masti: 1,1 g
- Ugljikohidrati: 31 g
- od kojih šećeri: 1,6 g
- Bjelančevine: 36 g
- Sol: 0 g
Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativne prirode! Trenutne hranjive vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od navedenih ovdje. Molimo vas da se obratite našim kolegama za trenutne hranjive vrijednosti.