Opis
Narodi oceanskog otočja od davnina su na mnogo načina koristili kokos i njegovo ulje. Sam kokos štuje se kao plod Drveta života zbog blagotvornih učinaka na zdravlje. Pojmovi kokosovo ulje, kokosova mast i kokosov maslac znače isti proizvod, razlika samo označava različito agregatno stanje na različitim temperaturama. Točka topljenja kokosovog ulja je 24 ° C, pa je na sobnoj temperaturi čvrsto, opalno bijele boje i bez mirisa. Počinje se topiti iznad 24 ° C, u tom stanju je tekuće ulje bez boje i mirisa.
Upute za korištenje kokosovog ulja
Kokosova mast se na bezbroj načina može koristiti u kuhinji. Za osobe preosjetljive na mlijeko i laktozu, dijetetičare i vegane može u potpunosti zamijeniti maslac, margarin i životinjsku mast. Može se koristiti i na visokim temperaturama (180 ° C), što ga čini izvrsnim za prženje na vrućem, obilnom ulju. Također može biti izvrstan sastojak pašteta od povrća, odnosno tijesta i kremova slanih i slatkih kolača.
Njegov hidratantni učinak također se može koristiti za njegu naše kože. Može biti dobar sastojak za razne domaće maske za lice i kosu, kreme, losione za tijelo, meleme za usne.
Balance Food Kokosovo ulje 1000 ml cijena: [PRICE]