Opis
Riža (Oryza sativa) i danas je glavna hrana 60 postotaka čovječanstva. Njezina se konzumacija uglavnom poistovjećuje s azijskom kuhinjom, ali je zapravo raširena i popularna po cijelom svijetu. Ova u osnovi suptropska biljka uzgaja se na nekoliko mjesta i u Europi. Rižino brašno je proizvod dobiven mljevenjem oljuštenog zrna bijele riže. Ima karakterističan 'svilenkast' osjećaj, neutralne je ili blago rižaste arome i okusa. Sve korisne hranjive tvari u riži mogu se naći u rižinom brašnu i nakon mljevenja.
Upute za korištenje rižinog brašna
Zahvaljujući svom neutralnom okusu, može čak u potpunosti zamijeniti pšenično brašno u slučaju hrana u kojima gluten nije potreban za stvaranje teksture, na pr. zgušnjavanje spužvastih kolača, krema, umaka i variva. U drugim slučajevima (npr. dizano tijesto, kruh, peciva) pomiješajmo ga s drugim brašnima i škrobovima, inače dobijemo suho djelujuće tijesto koje je previše mrvičasto. Glavni je sastojak kineskih rezanca od riže, koja je izvrsna bezglutenska alternativa suhim rezancima.
Balance Food Rižino brašno 500 g cijena: [PRICE]