Opis
Tijekom prerade sjemena crvenog grožđa, poznatog po blagotvornom učinku, prvo se ispreša njegovo dragocjeno ulje, a zatim se mljevenjem preostalog peleta dobiva brašno od sjemenki crvenog grožđa. Sjeme crvenog grožđa jedan je od sastojaka s najvećim udjelom antioksidansa, a zahvaljujući nježnim fizikalnim procesima bez kemikalija, ove korisne antioksidativne tvari (uglavnom polifenoli, flavonoidi i procijanidini) nalaze se i u brašnu sjemenki crvenog grožđa. Uz to, njegov sadržaj vlakana je značajan, dok je sadržaj ugljikohidrata posebno nizak u usporedbi s brašnom.
Upute za korištenje brašna od sjemenki grožđa
Brašno od sjemenki crvenog grožđa može se koristiti za obogaćivanje kruha i raznih tjestenina (npr. spužvasti kolači, muffini, palačinke). Zbog snažnog, karakterističnog okusa, preporučuje se koristiti u kombinaciji s ostalim brašnom u manjim omjerima (oko 3-5%). Zadržava vrijedne hranjive sastojke čak i pri visokim temperaturama pečenja. Osim toga, može se miješati u smoothieje, žitne pahuljice i jogurt.
Balance Food Brašno od sjemenki grožđa 500 g cijena: [PRICE]