Opis
Heljda (Fagopyrum esculentum), poznata i kao hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda, biljka je izvorno porijeklom iz Azije, ali se već davno proširila i na područje Europe. Botanički spada u biljnu porodicu gornikovki, pa nije žitarica. Glavne hranjive sastojke heljde su ugljikohidrati, od kojih je većina škrob (oko 55-75%) i prehrambena vlakna (oko 17-20%). Visok sadržaj vlakana potiče pravilan rad crijeva.
Upute za korištenje heljdinog brašna
Prirodno je bez glutena, pa ga mogu konzumirati i osobe preosjetljive na gluten. Heljdino brašno izvrsna je bezglutenska alternativa brašna za izradu kruha, peciva i drugih slatkih i slanih tijesta. Karakterističnog je, blago kiselkastog okusa, pa ga vrijedi koristiti pomiješanog s drugim brašnima ili škrobovima.
Balance Food Heljdino brašno 500 g cijena: [PRICE]