Opis
Brašno od tapioke (cassava brašno), koje se zbog visokog sadržaja škroba naziva i škrobom od tapioke, proizvodi se preradom korijena cassave južnoameričkog podrijetla. Korijen cassave se čisti, a zatim se gotovi škrob tapioke ekstrahira pranjem, taloženjem i sušenjem. Od korijena cassave proizvodi se i cassava brašno, koje se sadržajem razlikuje od škroba tapioke zbog razlike u njihovoj preradi. Uzgoj cassave i proizvodnja cassava brašna također su široko rasprostranjeni u Aziji, toliko da je danas Tajland najveć proizvođač škroba tapioke.
Upute za korištenje škroba od tapiokeo:p>
Škrob od tapioke može se koristiti za zamjenu brašna tijekom zgušnjavanja i izrade zaprški. Također je moguće od njega napraviti slatke kreme, pudinge i gel od voća ugodne teksture. Koristi se u bezglutenskom i paleo kruhu, pecivima i ostalim slanim i slatkim tijestima, i uvelike poboljšava njihovu teksturu. Pomaže u izbjegavanju mrvljenja tijesta, a također igra veliku ulogu u oblikovanju hrskave kore.
Balance Food Škrob od tapioke 500 g cijena: [PRICE]