Opis
Ulje oraha dobiva se iz jestive unutrašnjosti oraha hladnim prešanjem. Ovaj hladan, mehanički postupak probave pomaže u sprečavanju oštećenja visokokvalitetnih nezasićenih masnih kiselina u ulju oraha. Već su je konzumirali stari Grci. U javnu svijest u Europi došao je putem Francuza, gdje je u početku bio smatran kao "mast siromaha", a od 12. stoljeća je zauzimao istaknuto mjesto u gastronomiji.
Ulje oraha ne samo da je izvrsnog okusa, već ima i vrijedne hranjive sastojke. Ima izvanredan sadržaj nezasićenih masnih kiselina, naročito je bogat omega-6 i omega-3 masnim kiselinama. Sadrži i vitamine A, B i E, kao i magnezij i antioksidanse. Popularan je sastojak u i industriji ljepote, jer je također pogodan za liječenje mnogih problema s kožom zbog sadržaja vitamina E i antioksidansa.
Upute za korištenje ulja oraha
Korištenje ulja oraha preporučuje se hladno, jer vrijedni materijali u njemu mogu biti oštećeni vrućinom. Hrabro ga koristimo za aromatiziranje svježih salata, povrća na pari, jela od mesa i tjestenine, ali čak i zalogaj tosta lagano posut s njime će nam dati odličan i zdrav međuobrok.
Ulje oraha podložno je brzom užeganju, pa se nakon otvaranja preporučuje čuvati u zatvorenoj boci ili hladnjaku.
Balance Food Ulje oraha 250 ml cijena: [PRICE]