Opis
Balance Food ulje od sjemenki grožđa proizvodi se hladnim prešanjem iz sjemenki zrelog, odabranog grožđa. Tijekom hladne ekstruzije, poznatog i kao prešanje, dragocjeno ulje ekstrahira se iz sjemenki grožđa mehanički bez zagrijavanja. Ovaj hladni postupak pomaže u očuvanju vrijednih masnih kiselina i vitamina u ulju sjemenki grožđa.
Ulje od sjemenki grožđa ima izvrstan sastav masnih kiselina, s visokim udjelom nezasićenih masnih kiselina, uglavnom omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Također je prirodni izvor vitamina E, kao i mnogih antioksidativnih spojeva. Popularna je sirovina u kozmetičkoj industriji, jer su tvari koje sadrži dragocjene hranjive tvari za kosu i kožu.
Upute za korištenje ulja od sjemenki grožđa
Ulje od sjemenki grožđa može se konzumirati samostalno, u količini od 1-2 žličice dnevno. Izvrsno za salate, tostove i juhe na hladnom. Može se koristiti i za pečenje i kuhanje, jer zadržava okus do 200 ° C, a može se zagrijati i do 250 ° C bez stvaranja štetnih aditiva. Međutim, grijanje oštećuje njegove vrijedne materijale.
Također se može koristiti izvana za izradu domaćih maska za lice i kosu ili samostalno u tankom sloju, umjesto losiona za tijelo i kreme za lice.
Parametri ulja od sjemenki grožđa