Opis
Balance Food bučino ulje ekstrahira se iz oguljenih sjemenki bundeve hladnim prešanjem. Ovaj mehanički postupak pomaže u očuvanju vrijednih aktivnih sastojaka u bučinom ulju. Konzumacija bučinog ulja ima dugu tradiciju u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i Transilvaniji, kao i u nekim regijama Mađarske. U narodnoj se medicini koristi za sprečavanje bolesti prostate.
Bučino ulje ima vrlo visok udio nezasićenih masnih kiselina (uglavnom omega-3 i omega-6 masnih kiselina). Također je prirodni izvor vitamina A, vitamina E i nekoliko antioksidativnih spojeva.
Upute za korištenje bučinog ulja
Bučino ulje pravi je kulinarski specijalitet zbog svog ugodnog orašastog okusa. Sam je po sebi može se dodati juhama, salatama i pečenjima, ali čak i u kombinaciji s tostom, savršen je međuobrok. Savršen sastojak za gurmanske umake i preljeve salate. Može se kombinirati i s desertima, u Austriji je na primjer popularan poslužen sa sladoledom od vanilije.
Parametri bučinog ulja