Detalji
Opis
Plodovi nekih vrsta iz roda Lycium nazivaju se goji bobicama (Lycii fructus). Male crvene bobice poznate su po svojim ljekovitim svojstvima već tisućama godina na području drevne Azije, posebno Kine. Na početku su im pripisivali pomlađujući i afrodizijački učinak. Tibetanci su im također pripisivali mnoge pozitivne zdravstvene koristi. Kasnije je dobio centralno mjesto i u zapadnoj medicini, a danas se provodi mnogo istraživanja o goji bobicama kako bi se znanstvenim činjenicama potvrdile tisućljetne narodne opažanja. Utvrđeno je da sadrže 18 vrsta aminokiselina i 21 vrstu elemenata u tragovima, poput željeza, kalija, kalcija, cinka, magnezija, selena i kobalta. Također je dokazano da imaju visok sadržaj vitamina C, kao i vitamina A, B1, B2, C i E.
Preporuke za upotrebu goji bobica
Suhe goji bobice imaju blago kiselkasti okus. Mogu se konzumirati samostalno, dodavati u žitarice, koristiti za aromatiziranje smoothieja i salata. Možete ih namakati u vodi nekoliko minuta kako biste dobili mekšu teksturu i dodavati ih raznim prilozima, što može biti zanimljiva kombinacija s kuhanom kvinojom, kuskusom ili heljdom.
Neto težina: 150 g
Sastojci: goji bobice
Porijeklo: -
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:
- Energija: 970 kJ / 232 kcal
- Masti: 36,6 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,9 g
- Ugljikohidrati: 22 g
- od kojih šećeri: 17 g
- Bjelančevine: 22 g
- Vlakna: 7,4 g
- Sol: 0,01 g
Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativnog karaktera! Trenutne vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo vas da se za trenutne vrijednosti obratite našoj Službi za korisnike!