Opis
Kus-kus je hrana berberskog podrijetla napravljena od vode i krupice tvrde pšenice. Njegovo ime znači "dobro uvijeno", što se odnosi na njegov tradicionalni način proizvodnje. Smjesa tvrde pšenice i vode ručno je uvijena u strna zrna, zatim prosijana, zatim posuta brašnom od tvrde pšenice i osušena raširena kako bi se zrna pravilno "vrcana". U mnogim se arapskim zemljama kus-kus i dalje pravi ovim postupkom.
Upute za korištenje kus-kusa
Slijedeći nekoliko malih koraka, dobivamo lagani prilog savršene teksture. Stavite izvagani kus-kus u posudu otpornu na toplinu, prelijte dvostrukom količinom vruće vode i poklopite. Ostavite da odstoji cca. 15 minuta uz povremeno miješanje. Zahvaljujući neutralnom okusu kus-kusa, možemo eksperimentirati s njegovim začinjavanjem, osim okusa arapske kuhinje, savršeno se usklađuje i sa začinima mediteranske kuhinje.
Izvrstan prilog sočnim jelima, ali i savršen za salate u kombinaciji s povrćem. Može se čak jesti i slatko, tako da od njega možemo za nekoliko minuta napraviti desert.
Balance Food Kus-kus 500 g cijena: [PRICE]