Opis
Slanutak je kamen temeljac gastronomije u Indiji i području Sredozemnog mora. Može se konzumirati na mnogo načina, štoviše, jedan je od najznačajnijih izvora biljnih bjelančevina, pa je zasluženo postao popularan u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani, ali i u modernoj alternativnoj kuhinji. Značajan udio ugljikohidrata u slanutku daju vrijedna vlakna koja potiču pravilnu probavu i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti. Kalcij i fosfat u njemu odgovorni su za čvrstoću kostiju. Brašno dobiveno mljevenjem suhih zrna slanutka sadrži sve vrijednosti unutarnjeg sadržaj slanutka.
Upute za korištenja brašna od slanutka
Brašno od slanutka može se koristiti za zgušnjavanje krem juha i variva, za poboljšanje teksture povrtnih okruglica i za izradu bezglutenskih smjesa za pohanje, pašteta, krekera i muffina. Glavni sastojak socce, popularne lepinje je brašno od slanutka.
Balance Food Brašno od slanutka 500g cijena: [PRICE]