Opis
Posljednjih godina ova svestrana, hranjivim tvarima bogata žitarica za prilog, koja je inače drevna hrana, postaje sve popularnija i u Hrvatskoj.U Indiji i na Bliskom istoku, posebno u turskoj kuhinji, važan je sastojak svakodnevne gastronomije. Također je vrlo popularan u mediteranskim zemljama.
Bulgur je zapravo karakteristična varijanta tvrde pšenice. Da bi se bulgur napravio od tradicionalnih zrna pšenice, zrna pšenice beru se prije nego što bi potpuno sazrijevala, zatim se ljušte, pa kuhaju na pari, na kraju se osuše i, ovisno o vrsti, usitnjavaju. U pogledu tipa možemo pronaći od grisa pa sve do cjelovite verzije, a postoje i tamne i svijetle verzije.
Tvrda pšenica sadrži gluten, pa se konzumiranje ne preporučuje osobama koji su preosjetljivi na gluten!
Upute za korištenje
Primprema mu je izuzetno jednostavna, manjezrnatu verziju mu je dovoljno skuhati, a većezrnati bulgur može se pripremiti kuhanjem nekoliko minuta. Ako želite postići teksturu kašice, trebate ganamakati u dvostrukoj količini vruće tekućine tijekom 30 minuta. Od njega se mogu praviti razna jela. Savršen sastojak za salate, poput libanonskog tabbouleha ili turskog kisira. Izvrsna je zamjena za rižu u bilo kojem jelu, a može biti i prilog ili punjenje. Zahvaljujući neutralnom okusu, može se lako začiniti, pa se od njega čak mogu napraviti i deserti.
Balance Food Bulgur 1000 g cijena: [PRICE]