Bambus je izuzetno brzo rastuća, široko korištena biljka poznata po mnogim korisnim svojstvima. Pored svoje ukrasne vrijednosti, koristan je građevinski materijal, sirovina za ekološko prihvatljive alate i vrlo koristan prehrambeni izvor. Obradom stabljika dobiva se i brašno od bambusovih vlakana, koje se gotovo u cijelosti sastoji od korisnih vlakana. Sadržaj ugljikohidrata i masti u njemu je zanemariv, pa se lako može uvrstiti u prehranu dijabetičara osoba na dijeti. Također je popularan sastojak paleolitske prehrane. Potpuno bezglutenska sirovina na prirodan način, pa je izvrsna alternativa i za osobe preosjetljive na gluten.
Upute za korištenje brašna od bambusovih vlakana
Brašno od bambusovih vlakana savršen je sastojak za poboljšanje teksture kolača, kruha i peciva. Paleolitna i bezglutenska brašna sami po sebi daju mrvičastu teksturu sa grudicama, pa dodavanje brašna od bambusovih vlakana može pomoći u rješavanju ovog problema, čineći koru hrskavom, a unutrašnjost tijesta ugodno mekom.
[PRODUCT] cijena: [PRICE]