Prednosti indijskog oraščića i pozitivni učinci na zdravlje:
1. Indijski oraščić smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.
2. Bori se protiv kolesterola.
3. Štiti od razvoja žučnih kamenaca.
4. Iako sadrži visok udio masti, pomaže pri mršavljenju.
5. Dvije porcije tjedno mogu smanjiti rizik od raka.
6. Izvrstan je izvor vitamina K koji je važan za zdravlje kostiju.
7. Podržava zdravo funkcioniranje mozga.
8. Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa.
9. Štiti od neugodnih glavobolja.
10. Essencijalne masne kiseline čuvaju zdravlje kože.
11. Zahvaljujući sadržaju magnezija, smanjuje krvni tlak.
12. Ima iznimno visok udio vitamina.
13. Čuva zdrave desni i neutralizira bakterije u usnoj šupljini.
14. Štiti od makularne degeneracije.
Indijski oraščić ima široku primjenu u kuhinji.
Sirovi indijski oraščić sadrži mnogo korisnih hranjivih tvari i ima najbolji okus u tom obliku. Može se konzumirati za doručak, kao međuobrok ili večernji zalogaj. Ako vas iznenadi glad, brzo pruža rješenje i izuzetno brzo zasititi. U kombinaciji s drugim orašastim plodovima, voljeni je sastojak za ukrašavanje deserata, kolača i voćnih čaša. Često se koristi u kuhinjama Tajlanda, Indije i Kine u kombinaciji s rižom, bademom i drugim suhim plodovima. Postoji nekoliko jednostavnih i brzo pripremljenih recepata s indijskim oraščićem s prženom rižom, prokulicom ili rajčicom.
Sastojci: 100% indijski oraščić
Čuvati na suhom i hladnom mjestu!
Podrijetlo: EU
Prosječne nutritivne vrijednosti na 100 g proizvoda:
Energija: 2416 kJ / 582 kcal
Masti: 43,85 g
od kojih zasićene masti: 7,78 g
Ugljikohidrati: 26,89 g
od kojih šećeri: 5,91 g
Bjelančevine: 18,22 g
Vlakna: 3,3 g
Sol: 0,012 g
Podaci o nutritivnoj vrijednosti su informativnog karaktera! Trenutne nutritivne vrijednosti na pakiranju mogu se razlik
ovati od navedenih. Molimo vas da se za trenutne informacije o nutritivnim vrijednostima obratite našoj korisničkoj službi!