Detalji
Psyllium ljuska je tanka vanjska ljuska sjemena psyllium biljke. Biljka je autohtona u Indiji i Iranu. I sama sjemenka i ljuska imaju izvanredne hranjive vrijednosti koje se koriste i u medicinske svrhe, a također su od velike pomoći i u prehrani. Njegova sposobnost vezivanja vode također je korisna u bezglutenskoj prehrani i možete pripremiti bolje strukturirane tjestenine koristeći je. Vegani mogu zamijeniti želatinu životinjskog podrijetla upotrebom psyllium ljuske.
Preporuke za upotrebu psyllium ljuske:
Općenito se može koristiti za obogaćivanje vlaknima u kruhu, pecivima i drugim slanim i slatkim tijestima, kao i za poboljšanje konzistencije bezglutenskih tjestenina. Može se dodavati u musli, domaće energetske pločice i jogurt. Može se koristiti za zgušnjavanje i pripremu krema, pudinga i želea. Budući da se može vezivati i na hladno, možete čak pripremiti svježe voćne želee bez kuhanja. Također se može koristiti samostalno kao dio dijetalnog režima: trebate popiti jednu žlicu prije doručka i večere, pola sata prije obroka, s čajem, vodom ili voćnim sokom. Dijetu je preporučljivo provoditi 1-2 tjedna svakodnevno, pri čemu treba strogo paziti na unos dovoljne dnevne količine tekućine, koja bi trebala iznositi najmanje 2 litre.
Neto masa: 180 g
Sastojci: psyllium ljuska (Psyllium Husk)
Podrijetlo: Indija
Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost: 812 kJ / 201 kcal
Masti: 0,32 g
od kojih zasićene masti: 0 g
Ugljikohidrati: 3,6 g
od kojih šećeri: 0 g
Bjelančevine: 3 g
Vlakna: 82 g
Sol: 0,11 g
Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativne prirode! Trenutni podaci o hranjivoj vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od onih ovdje navedenih. Molimo obratite se našem osoblju za aktualne podatke o hranjivoj vrijednosti!